Ondersteuning bij jouw weg naar een gezond en gelukkig leven

Homeopathie - Similia Similius Curantur

Homeopathie - Similia Similius Curantur

“HET GELIJKSOORTIGE MET HET GELIJKSOORTIGE GENEZEN.”

(Samuel Hahnemann)

WAT IS HOMEOPATHIE?

Homeopathie is een natuurgeneeswijze gebaseerd op het principe "het gelijksoortige met het gelijksoortige genezen". Homeopathische geneesmiddelen zijn op een speciale manier bereid (gepotentieerd noemen we dat). Dit houdt in dat een medicijn dat in staat is bij een gezond persoon bepaalde klachten teweeg te brengen, óók in staat is een ziek persoon met dezelfde klachten te genezen. De grondstoffen (o.a. plantaardig, dierlijk en mineraal) worden verdund en geschud. Zo worden eventuele schadelijke effecten weggenomen en de geneeskrachtige werking versterkt. Homeopathie versterkt het zelfgenezend vermogen, waardoor het immuunsysteem zelf ziektekiemen kan elimineren.

WAT KAN JE VAN HOMEOPATHIE VERWACHTEN?

Homeopathie wordt toegepast bij acute en chronische aandoeningen van lichamelijke of psychische aard. Soms is hulp van buitenaf dan nodig om heeft genezingsproces te ondersteunen, bijvoorbeeld met homeopathische geneesmiddelen. De behandeling wordt vastgesteld op basis van jou en je klacht. Tijdens een gesprek (homeopathische diagnose) stellen we vragen over jezelf, je klachten en voorgeschiedenis, maar vragen ook naar je achtergrond, je omgeving en eventueel andere factoren die een rol in je leven spelen. De behandeling wordt vastgesteld en in gang gezet. Daarna houden we de vorderingen zorgvuldig bij en stellen we de medicatie zo nodig bij.

DE RESULTATEN VAN HOMEOPATHIE

Homeopathie is therapie met een holistisch mensbeeld. Dit betekent dat homeopathie op de gehele mens zijn werking heeft. Niet alleen fysieke klachten, maar ook emotionele klachten en chronische klachten kunnen we succesvol met homeopathie behandelen. Vooral bij acute klachten kan, na een goede diagnose en medicatiebehoefte, het effect al binnen een paar uur merkbaar zijn. Bij chronische aandoeningen duurt het een aantal weken voordat verbetering optreedt. Over het algemeen geldt: Hoe langer de periode waarin de klachten zich hebben opgebouwd, hoe langer het duurt voordat de klachten verholpen zijn.

 

Homeopathie, iets voor jou(w klachten)?

Klik hier voor contact!