Ondersteuning bij jouw weg naar een gezond en gelukkig leven

RIVM: Vaccins kunnen het immuunsysteem verstoren

RIVM: Vaccins kunnen het immuunsysteem verstoren

Bron: Artikel Annemieke Nieborg - Vaccinaties

Al jaren doe ik onderzoek naar vaccins. Mijn zoektocht leidde mij langs het RIVM, huisartsen, immunologen en het consultatiebureau. Veel van de informatie die ik krijg via deze bronnen komt erop neer dat vaccins veilig en goed getest zijn en dat ze werken. En vooruit, hoor je dan; heel soms gaat het mis, maar dat is maar heel zeldzaam en intussen red je wel een hele wereldbevolking van verschrikkelijke ziekten. Dat is zo’n beetje het verhaal dat je als ouder te horen krijgt en waar ook ik gewoon vanuit ging, totdat ik besloot me er eens danig in te verdiepen. Ik heb vele honderden originele studies gelezen, heel veel cijfermateriaal bestudeerd, de ziektecijfers van de Werledgezondheidsorganisatie opgesnord, de aantallen gemelde bijwerkingen van vaccins erbij gehaald…. en inmiddels heb ik een volkomen ander beeld gekregen.

Vaccins komen met teveel en te vroeg

In dit artikel behandel ik dat het bewezen is dat vaccins het immuunsysteem aantasten, volgens het RIVM (van het rijksvaccinatieprogramma). Ik pleit ervoor dat ouders een totaalbeeld krijgen van vaccins en dus ook deze informatie actief aangereikt krijgen.
In de studie wordt een overreactie van het immuunsysteem beschreven. Dit kan leiden tot auto-immuunproblemen. Vooral de toevoeging van het neurotoxische aluminium aan vaccins is een boosdoener. Inmiddels is 1 op 4 van onze kinderen chronisch ziek en dit aantal is stijgende. Dit varieert van redelijk onschuldige dingen zoals allergie, tot aan astma etc. We zijn er langzaam aan gaan wennen dat echte gezondheid onder kinderen niet meer bestaat. Uitspraak van een huisarts: “Ik reken één week per maand ziekte voor een kind onder de 4”.

De studie

(Opmerking: lgE en T1/T2 zijn betrokken bij de immuunrespons)

De samenstelling van vaccins kan mogelijk het evenwicht tussen onderdelen van het immuunsysteem in belangrijke mate beïnvloeden, waardoor een hogere IgE-productie wordt veroorzaakt. Verder kan ook de voor veel humane vaccins gebruikte ‘hulpstof’ ALUMINIUM het evenwicht binnen het immuunsysteem verstoren (Speidel et al., 1997). Betere ‘hulpstoffen’ zijn beschikbaar, maar deze zijn nog niet grootschalig bij de mens getest op werkzaamheid en veiligheid.

Het eindresultaat van verminderde infectiedruk en grootschalige vaccinatie met onder andere ALUM-bevattende vaccins kan een verstoord T1/T2 evenwicht (teveel T2) zijn, met daaraan gekoppeld overproductie van IgE.*

UPDATE!!!
Inmiddels heeft het RIVM de hele pagina met deze studie verwijderd. Klik hier om te zien. Gelukkig kon ik nog een kopie terughalen. Klik hier.

Ouders die gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen hebben zeggen dit

Ik spreek vaak ouders die in hun gezin zowel gevaccineerde als ongevaccineerde kinderen hebben, omdat ze om uiteenlopende redenen zijn gestopt met vaccineren bij hun latere kinderen. Van deze ouders krijg ik vaak te horen hoe het verschil in gezondheid hen opvalt. Ik hoor het vaakst over KNO klachten. Gevaccineerde kinderen hebben vaak last van chronische snotneuzen, keel- en oorontstekingen, ontstoken amandelen en ze hebben vaak buisjes nodig. Hieronder volgt nog een studie over hoe de relatie tussen vaccins en de toename van ontstekingsziektes.

Een nieuwe studie in het Journal of Molecular and Genetic Medicine laat een verontrustend verband zien tussen de hoeveelheid kindervaccins en het toenemende aantal ontstekingsziektes. In het werk valt te lezen dat overbelasting van het immuunsysteem als gevolg van vaccins de drijvende kracht is achter kinderepidemieën als autisme, diabetes type 1 en 2, astma, voedselallergieën, auto-immuunziektes, obesitas, niet-alcoholische steatohepatisis (NASH) en metabool syndroom. Het grootste probleem is volgens de onderzoekers dat het immuunsysteem van kinderen door het model van ‘één maat voor iedereen’ overprikkeld raakt. Door overstimulatie van het immuunsysteem hebben kinderen meer kans op ontstekingsziektes als auto-immuunziektes en allergieën, die nog meer ontstekingen uitlokken, luidt het.**

Het lijkt er dus op dat vaccins met teveel tegelijk komen en dat ze te vroeg toegediend worden.

Gevaccineerd en ongevaccineerd met elkaar vergeleken

De Duitse Andreas Bachmair heeft het zijn levenswerk gemaakt om gegevens van gevaccineerde kinderen te vergelijken met die van ongevaccineerde. De Duitse overheid publiceert jaarlijks de KIGGS studie. Hierin staan de jaarlijkse gezondheidsresultaten van de bevolking. Bachmair laat een groep van inmiddels 15000 ongevaccineerden dezelfde vragenlijst invullen en vergelijkt dan de resultaten. Hoewel het geen wetenschappelijk onderzoek is, is het op zijn minst een interessante observatie. Rood is ongevaccineerd:

Vergelijking gevaccineerd en ongevaccineerd

 

Mijn vragen aan artsen

Voor de meeste medicatie wordt de hoeveelheid zorgvuldig afgesteld op lichaamsgewicht. Voor vaccins lijkt er een ‘one size fits all’ beleid te zijn. Of je nu een prematuur bent van nog geen 3 pond, of een blakende 9-ponder, je krijgt dezelfde hoeveelheid vaccin. De vragen waar ik mee naar een arts ben gegaan zijn:

  • Waarom vaccineren we baby’s al bij 2 maanden als de nierfunctie nog amper op gang is en ze het aluminium nog niet goed kwijt kunnen?
  • Als je naar de ontwikkeling van het immuunsysteem kijkt van een baby, dan zie je dat hij vooral het eerste half jaar nog amper zelf antilichamen aanmaakt en deze vooral haalt uit moedermelk. Als er die eerste maanden amper sprake is van antilichamenaanmaak, waarom vaccineren we dan al? Heeft dat zin?
  • In het dagelijks leven krijgen kinderen nooit 2 kinderziektes te gelijk. Voor zover ik weet is er nog nooit een kind geweest met de bofmazelen, of de kinkhoestrodehond. Toch geven we tot 7 verschillende doses in 1 keer. Kan het lichaam überhaupt 7 verschillende afweerprocessen tegelijk voeren?

 antilichamenaanmaak

 

Ik heb helaas geen antwoord gekregen. Wel goed bedoelde opmerkingen, zoals: “Maak je geen zorgen, het is vast en zeker goed getest”. Laat je als ouder met goede informatie wegsturen. Vraag door waar je iets na kan lezen. Dit is je volste recht. Helemaal als je bedenkt dat er geen vangnet bestaat voor vaccinatieschade in Nederland. Als het mis gaat, sta je voor een dichte deur. Ondanks bovenstaande studies en nog vele andere studies, wordt vaccinatieschade vrijwel niet erkend, op wat roodheid en koorts na. Je kunt schade melden bij het LAREB, maar tot op heden wordt hier weinig mee gedaan. De meeste professionals die ik sprak waren zeer behulpzaam en vriendelijk, maar lijken niet te worden voorgelicht over de nadelen van vaccins. Sterker nog; ze lijken actief te worden voorgelicht dat vaccins bovenal veilig, goed getest en werkzaam zijn en dat het hun taak is ouders hier actief van te overtuigen.

Aluminium is een neurotoxine

De eerste studie laat zien dat vooral aluminium problematisch is. Aluminium is een neurotoxine en wordt bij volwassenen vooral afgebroken in de nieren. Je kunt je afvragen hoe een baby hier mee omgaat als hij een paar maanden oud is en een amper op gang gekomen nierfunctie heeft. Er is al aangetoond dat bepaalde kinderen de toenemende toxische druk in vaccins, de lucht en ons eten niet goed kunnen verwerken. Deze kinderen krijgen hierdoor neurologische problemen en kunnen zelfs in regressie gaan na vaccinatie. Het vervelende aan aluminium is dat het lang in het lichaam blijft en daar schade aanricht. De eerste 95% verlaat binnen 24 uur het lichaam, maar de laatste 5% gaat veel langzamer. Tot 1000 dagen na toediening worden nog resten gevonden.

Ook werkt aluminium accumulatief. Het gros van de vaccins bevat aluminium en dit stapelt zich dus langzaam op. Als je dit met je arts bespreekt, is mijn ervaring dat je vaak gerustgesteld wordt met het argument dat bijv. in een peer meer aluminium zit dan in een vaccin en dat het overal in de natuur voorkomt. Weet dan dat als je iets via de mond binnenkrijgt, er nog geen 1% opgenomen wordt door de darmen in de bloedbaan. Bij intramusculaire injectie is dit 100%. Het is dus een appels met perenvergelijking. Helaas heb ik deze meerdere keren te horen gekregen van mensen die het verschil zouden moeten kennen.

Of mensen vaccineren of niet is een keuze. Mijn doel is om mensen meer en transparante informatie te bieden, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. En dat ze weten dat ze bijvoorbeeld ook later kunnen vaccineren, of gedeeltelijk, of ervoor kunnen kiezen om vaccins niet in cocktails te geven, maar los van elkaar.

Verder lezen? http://www.vaccinvrij.nl     http://www.nvkp.nl Facebook: vaccin vrij
*bron: http://www.nationaalkompas.nl/gezondheidsdeterminanten/persoonsgebonden/immuunsysteem/wat-zijn-de-mogelijke-oorzaken-van-een-suboptimaal-immuunsysteem/
**bron: http://www.omicsonline.com/open-access/vaccine-induced-immune-overload-and-the-resulting-epidemics-of-type-diabetes-and-metabolic-syndrome-1747-0862.S1-025.php?aid=24058

 

Laatste nieuws

3

oktober

Bij de zorgverleners begint het te kraken

We hebben hier in Nederland gelukkig een van de beste zorgstelsels ter wereld. Daar mogen we ons abs…

meer

28

maart

Bindingsangst

Petra is een beetje afstandelijk zegt Michiel terwijl hij zijn hand naar haar uitstrekt, maar hij la…

meer

2

februari

Depressie is géén chemische onbalans in uw hersenen

Deze overtuigende video bevat interviews met deskundigen, ouders en slachtoffers. Het is het verhaal…

meer

12

januari

Hoe jeugdtrauma's je gezondheid blijvend beïnvloeden

Kinderen zijn afhankelijk van ouders en als die ouders niet voor een veilig thuis kunnen zorgen heef…

meer